Hirdetés

Németh László Alapítvány

Csatolt állományok:

kozhaszn_besz__2011_nemeth_l___1_.pdf
obhgepi_pk_141_1369676662687__1_.pdf

Németh László Alapítvány

A Németh László Iskola különleges helyet foglal el városunk iskolarendszerében, mert speciális feladatot lát el. Hagyományaihoz híven lehetőséget ad a tanulásra azoknak a felnőtt, dolgozó, esetleg már családos embereknek, akik „rendes” időben-különböző okoknál fogva – nem tanulhattak. Most, munka mellett tanulva, megszerezhetik azokat a középfokú ismereteket, amelyeknek birtokában nagyobb reményük lehet munkaviszonyuk megőrzésére, s így családjuk létbiztonságának megvédésére. Ugyanakkor iskolánk felismerte, hogy városunkban több olyan általános iskolát végző fiatal van, aki tovább akar tanulni, mint ahányat a nappali középiskolák fogadni tudnak. Ezért hogy megóvjuk őket az elkallódástól –nappali rendszerű osztályokat is indítottunk. A Németh László Iskola profiljának kiszélesítése, valamint a megnövekedett igények új feladatokat jelentenek / nyelvoktatás, tanfolyamok szervezése, a korszerű oktatást segítő eszközrendszer bővítése, stb. /. E feladatok megoldására azonban nem elegendőek eddigi anyagi lehetőségeink. Ezért – felhasználva Németh László író özvegyének korábbi ajándékát – létrehoztuk a „Németh László Alapítványt.” Az alapítvány legfőbb célja, hogy iskolánk is segíteni tudjon abban, hogy városunknak / és környékének / fiatal és kevésbé fiatal emberei ne legyenek kitéve a munkanélküliség veszélyeinek, hanem – korszerű tudással birtokukban – eséllyel induljanak az életbe. Kérjük – ha egyetért törekvéseinkkel és lehetőségei megengedik – támogassa adományával alapítványunkat. A támogatásra szánt összeget a Kereskedelmi Bankba, a 10402506 – 25014165-00000000 számú számlán lehet befizetni. Csekk az iskola titkárságán igényelhető.

Az alapítvány 1991 óta létezik, 2006-ban átalakult és megújult. A kuratóriuma 5 főből áll, három egykori németlászlós diákból és két tanárból. Az alapítvány elnöke: Czafik Szonja, titkára:Vargáné Orosz Karolina, további tagok:Hoffer Zoltán,Szabó Zoltánné és Szalai Jánosné.

Az alapítvány kuratóriuma havonta ül össze.
Visszatérő feladataink között említhetjük az évente 2X-szer megszervezett iskolakirándulást ( 1 belföldi; 1 külföldi 1 napos út), valamint igény szerint 1-5 osztálykirándulás támogatása( 2011-ben 2 osztály részére) . Ebbe kb. 150 embert tudtunk bevonni. A kirándulásokon lehetőséget biztosítunk arra, hogy felnőtt, de hátrányos helyzetű diákjaink gyermekeikkel vegyenek részt alapítványunk finanszírozásában.
2012. november 26-án ünnepelte iskolánk 50 éves évfordulóját.
Ősszel alapítványi finanszírozással juttatunk el egy busznyi diákot Nagybányára és környékére, mivel iskolánk névadója itt született, s testvériskola is viseli ezen településen Németh László nevét.
Sikeres NEA-s működési pályázatunk biztosította a jubileumi kiadvány megjelenését, de sok önkéntest is bevontunk elképzeléseink megvalósításához. Kuratóriumunk 5 tagja és számos volt diákunk segített programjaink megvalósításában.
Két tanévben az AIESEC nemzetközi önkéntes szervezet ukrán illetve lengyel diákjait fogadtuk, akik iskolánkban bekapcsolódtak az idegen nyelvi kommunikáció fejlesztésébe.
Április hónaptól a " Családbarát közgondolkodás népszerűsitése" projektet folytatjuk, melynek keretében közösségépítő tréningeken segítjük szakemberek bevonásával diákjaink mentális, valamint erkölcsi erősödését.
Terveink között szerepel, hogy minél több önkéntesnek adjunk tevékenykedési lehetőséget korrepetálás, nyelvi oktatás, illetve a gyermekfelügyelet területén.

 

- Az alapítvány minden évben 10 db színházbérletet vásárol a kecskeméti Katona József Színház évadjára az iskola tanulóinak. Az előadások így tíz diák számára ingyenesen látogathatók.

- Az iskolai rendezvények költségeit teljes egészében vagy részben az alapítvány fedezi pl. a Mikulás, a Szalagavató, a Nyelvi karácsony, a Németh László Napok és a Diáknap költségeit.

- Feladatának tartja az alapítvány az iskola népszerűsítését is. Finanszírozza az iskola reklámköltségeit.

 Galéria
12E lakitelek4 Ballagás 2011 ballagó ofő Párbeszéd mi

Hírek